Доступність посилання

ТОП новини

У Латвії невдовзі планують підготувати закон про відчуження нерухомості Росії та Білорусі


Міністр юстиції Латвії Яніс Борданс
Міністр юстиції Латвії Яніс Борданс

Міністр юстиції Латвії Яніс Борданс доручив розробити до 17 червня – річниці введення радянських військ у 1940 році – закон для відчуження нерухомості Росії та Білорусі.

Йдеться про «Дім Москви» в Ризі та два санаторії у Юрмалі, що належать держструктурам в Росії та Білорусі.

Ці об’єкти в Латвії збираються використовувати для розміщення українських біженців, реабілітації постраждалих та потреб інформаційного центру.

«Обидві країни (Росія та Білорусь – ред.) несуть пряму відповідальність за скоєння кримінальних злочинів та геноцид, про що також йдеться у заявах Сейму та Євроради. У Латвії вже існує правовий механізм, у рамках якого можлива конфіскація майна під час кримінального процесу», – повідомив Борданс у твітері.

За його словами, «необхідний особливий закон, який прибирає будь-які перешкоди та інтерпретації щодо відчуження цих об’єктів, які належать Росії та Білорусі, для потреб держави і суспільства».

За даними видання Delfi, 6 квітня в суди була передана інформація про юрмальські санаторії, які належать держструктурам Росії та Білорусі, аби заморозити їхні активи. Також було ухвалено рішення заморозити активи «Дому Москви».

XS
SM
MD
LG