Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині затриманий бойовик «ЛНР» – поліція


Поліція: затриманий був черговим комендатури в угрупованні «ЛНР»
Поліція: затриманий був черговим комендатури в угрупованні «ЛНР»

На Луганщині затриманий бойовик угруповання «ЛНР», повідомила речниця поліції Луганської області Тетяна Погукай у Facebook.

За її словами, 40-річний мешканець міста Довжанська перебував у розшуку.

«Чоловік розповів поліцейським, що у лютому 2015 року через відсутність грошей він вступив в ряди батальйону «РИМ» НЗФ (збройного формування, яке визнане Україною незаконним – ред.) «ЛНР» на посаду чергового комендатури. На чергування чоловік заступав у камуфльованому одязі з автоматом Калашникова», – заявила Погукай.

Вона розповіла, що в обов’язки затриманого входили прийом звернень громадян та направлення патрулів бойовиків на виклики.

«Під час служби чоловік неодноразово був свідком того, як «поліцейські ЛНР» доставляли «правопорушників» до комендатури, де били, вимагали гроші, «віджимали» автотранспорт, квартири та будинки. За свою роботу чоловік отримував зарплатню у розмірі 7000 російських рублів. Під час перебування у рядах «НЗФ» затриманий також супроводжував вантажівки зі зброєю від кордону з Росії до бази батальйону бойовиків», – пише Погукай.

За даними поліції, на початку квітня 2015 року чоловік перестав виходити на чергування через конфлікт із керівництвом батальйону бойовиків.

Правоохоронці відкрили провадження за статтею 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати лише російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG