Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську від COVID-19 помер головлікар профільної лікарні 


Олексій Навроцький, лікар з Луганська, який помер від COVID-19 (скрін каналу бойовиків)
Олексій Навроцький, лікар з Луганська, який помер від COVID-19 (скрін каналу бойовиків)

Головний лікар 4-ї багатопрофільної лікарні Луганська Олексій Навроцький помер від коронавірусу. Він перебував у реанімації з двосторонньою пневмонією та був підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Про смерть лікаря повідомила 19 травня окупаційна адміністрація Луганська, це ж Радіо Донбас.Реалії підтвердили двоє медпрацівників із Луганська.

Навроцький 1972 року народження. Він отримав позитивний тест 1 травня, заразилися також дружина та дитина, але на той момент перебіг хвороби в них був безсимптомним. За три дні, як повідомляли медпрацівники, Навроцького поклали до реанімації.

Раніше один із медиків розповідав, що головний лікар заходив у бокс із хворими в одній масці, коли між пацієнтами сталася конфліктна ситуація, і його покликали втрутитися.

Наприкінці березня 4-ту лікарню, яку визначили профільною з лікування коронавірусної хвороби на підконтрольній російським гібридним силам частині Луганщини, інспектувало керівництво угруповання «ЛНР»: ватажок Леонід Пасічник та так звана «міністр охорони здоров’я» Наталя Пащенко.

Ватажок угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник і лікар Олексій Навроцький
Ватажок угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник і лікар Олексій Навроцький

ЗМІ, підконтрольні бойовикам, повідомляли, що заклад повністю готовий до прийому пацієнтів, показували склади з медикаментами і засобами дезінфекції, а Пасічник висловлював подяку Російській Федерації за допомогу. «Усі палати обладнані сучасним обладнанням: апарат ШВЛ останнього покоління, маски, захисні костюми – є все і в повному обсязі, і значить наші медики готові до боротьби з будь-якою інфекцією», – йшлося в сюжеті, поширеному каналом угруповання.

Про спалах COVID-19 у 4-й лікарні Радіо Донбас.Реалії повідомляло 5 травня.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG