Доступність посилання

ТОП новини

«Росія вся палає від коронавірусу» – Лукашенко відреагував на обмеження з боку Москви


«Хто від кого повинен закриватися. Питання риторичне», – сказав Лукашенко
«Хто від кого повинен закриватися. Питання риторичне», – сказав Лукашенко

Президент Білорусі висловив здивування у зв'язку з рішенням Росії закрити кордон із Білоруссю через поширення коронавірусу.

«Дійшло до того, що наша рідна Росія – підкреслюю – закрила кордон з Білоруссю», – наводить його слова агентство БелТА. Лукашенко висловив думку, що в його країні відносно спокійна ситуація, а ось «Росія вся палає від коронавірусу». «Так хто від кого повинен закриватися. Питання риторичне», – сказав Лукашенко.

«Якщо слідувати російській логіці, то їй кордони треба позакривати регіонально: відокремити Далекий Схід, Сибір, по Уралу пройтися, Кавказ виділити, по півночі європейської частини Росії теж кордон десь провести. Росія величезна, пів світу. Навіщо ж відрізали Білорусь від Росії, не подумавши про наслідки. Мені здається, що там більше стурбовані, як Москву якимось парканом обгородити, і думають: не дай бог, уряд Російської Федерації заразиться, що буде? А не дай бог, з Мішустіним щось трапиться ... напевно, найбільше про це думають і почали здалеку», – продовжив Лукашенко.

Про те, що Росія закриє кордон з Білоруссю для пересування людей, заявив на оперативній нараді прем’єр-міністр Михайло Мішустін. З якого дня це станеться – поки що невідомо.

За останніми даними, в Білорусі зафіксовано 27 випадків зараження коронавірусу, три людини з них вилікувані.

За даними оперативного штабу, станом на 15 березня загальна кількість заражених коронавірусом у Росії склало 63 людини.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG