Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко повідомив про приведення армії Білорусі в повну бойову готовність


Лукашенко каже: якщо Росія розпадеться, «ми залишимося під руїнами, ми всі помремо»
Лукашенко каже: якщо Росія розпадеться, «ми залишимося під руїнами, ми всі помремо»

Олександр Лукашенко повідомив про приведення армії Білорусі в повну бойову готовність. Про це він сказав на зустрічі з військовими та журналістами на тлі останніх подій в РФ, пов’язаних із заколотом ПВК «Вагнер».

«Були дані всі вказівки привести армію у повну бойову готовність. У другій половині дня армія, всі Збройні сили, включаючи міліцію та спецназ, приведені у повну бойову готовність», – сказав Лукашенко.

Говорячи про заколот, Лукашенко заявив, що, якщо Росія розпадеться, «ми залишимося під руїнами, ми всі помремо». Також, за його словами, «якби були заворушення, Захід негайно скористався б цим».

За посередництва Лукашенка відбулися переговори про припинення недавнього заколоту лідера ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина. У Кремлі заявили, що «вагнерівці», які не підпишуть контракт з Міноборони РФ, «підуть до Білорусі». За повідомленнями проєкту «Беларускі Гаюн», який відстежує військову активність на території країни, літак, який пов’язують з Пригожиним, приземлився сьогодні під Мінськом, утім де перебуває сам Пригожин точно невідомо. Деякі непідтверджені джерела, як вказує американський Інститут вивчення війни, казали про те, що він перебуває в Green City Hotel у західній частині Мінська.

XS
SM
MD
LG