Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко не проти спільної валюти з Росією, якщо це не рубль – ЗМІ


Президент Білорусі Олександр Лукашенко (ліворуч) і президент Росії Володимир Путін
Президент Білорусі Олександр Лукашенко (ліворуч) і президент Росії Володимир Путін

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не проти запровадження єдиної валюти з Росією, якщо це не буде валюта, яку випускає Центральний банк Росії, повідомляє білоруська інформаційна агенція «Белта».

Про це Лукашенко сказав на зустрічі з міністрами закордонних справ Білорусі різних часів на честь сторіччя білоруської дипломатичної служби.

Читайте також: Білорусь може становити небезпеку для України – українські безпекові експерти

«Об’єднання – будь ласка, але тільки це люди повинні вирішувати, а не ми. Ми не відмовляємося від жодної тези. Якщо хтось починає мені говорити про об’єднання, то знову ж таки «з даху»: давай спільну валюту. Ми не проти спільної валюти, але це має біти спільна валюта, а не валюта Центробанку Росії. Повинен бути емісійний центр, створений на рівних умовах. Якщо ви наводите приклад ЄС, добре – на принципах Євросоюзу. Але щоб умови були рівні й підхід», – заявив президент Білорусі.

За даними видання, Лукашенко також сказав, що не против уніфікації митної й податкової політики з Росією, проте це також має відбуватися на основі рівності Москви й Мінська.

Читайте також: Білорусь і Росія перебувають на порозі повномасштабної інформаційної війни

11 січня Лукашенко заявляв, що Росія може втратити Білорусь як свого союзника, якщо не компенсує їй збитки через зростання ціни на російську нафту.

XS
SM
MD
LG