Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко на заходи до Варшави 1 вересня не поїде, відправлять посла – МЗС


Президент Білорусі Олександр Лукашенко не їде до Польщі слідом за російським лідером Володимиром Путіним, якого туди не запросили
Президент Білорусі Олександр Лукашенко не їде до Польщі слідом за російським лідером Володимиром Путіним, якого туди не запросили

На урочисті заходи до 80-ї річниці початку Другої світової війни до польської столиці Варшави запрошений туди президент Білорусі Олександр Лукашенко не поїде, повідомили державній агенції «БелТа» у МЗС Білорусі 27 серпня.

«Запрошення на пам’ятні заходи були скеровані польською стороною на адресу глав держав країн-членів Євросоюзу, НАТО та «Східного партнерства». Ми вдячні президенту Польщі за запрошення на адресу глави білоруської держави…Ми ніколи не перестанемо підкреслювати, і про це відкрито йдеться в наших підручниках історії, що саме Радянський Союз і всі його народи внесли вирішальний і неоціненний внесок у перемогу над нацизмом і в звільнення Європи», – йдеться в повідомленні.

За даними МЗС, Білорусь на заходах представлятиме посол цієї країни в Польщі.

Раніше сьогодні польське видання Rzeczpospolita повідомило, що президент Білорусі Олександр Лукашенко не поїде на пам’ятні заходи до Варшави 1 вересня через те, що туди не був запрошений президент Росії Володимир Путін.

XS
SM
MD
LG