Доступність посилання

ТОП новини

Лисогор: у Луганську згоріла Нафтобаза. Окупанти вночі повідомили про вибухи у місті


За словами Лисогора, продукти переробки вигоріли, а інфраструктура зруйнована.
За словами Лисогора, продукти переробки вигоріли, а інфраструктура зруйнована.

Рятувальники у окупованому Росією Луганську не змогли впоратися з наслідками займання, яке вчора увечері виникло на місцевій нафтобазі, повідомив голова обласної військової адміністрації Артем Лисогор 8 травня.

За його словами, продукти переробки вигоріли, а інфраструктура зруйнована.

«Заправляти російську військову техніку стане набагато складніше. Доведеться прокладати новий логістичний ланцюг і зберігати паливо ще далі від лінії фронту», – зазначив очільник ОВА.

Вчора очільник підконтрольного Москві угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник повідомив про пожежу на нафтобазі у Луганську. Він написав, що удар «імовірно здійснено ракетами західного зразка ATACMS».

Українське командування ці дані не коментувало.

Редакція Радіо Свобода наразі не може перевірити цю інформацію з незалежних джерел через окупацію Луганська російськими військами.

На територіях, захоплених силами РФ до 2022 року, як і на новоокупованих, часто відбуваються вибухи. Найчастіше вдається геолокувати ураження військових складів чи нафтобаз армії РФ. Українська влада неодноразово заявляла, що завдає лише точних ударів, намагаючись мінімізувати наслідки для цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG