Доступність посилання

ТОП новини

У Лисичанську зруйновано 60% об’єктів інфраструктури та житлових будинків – ВЦА


Вибух мінометного снаряду армії РФ біля траси, що веде до Лисичанська, 23 травня 2022 року
Вибух мінометного снаряду армії РФ біля траси, що веде до Лисичанська, 23 травня 2022 року

У Лисичанську Луганської області зруйновано 60% об’єктів інфраструктури та житлових будинків, повідомив 2 червня у телемарафоні голова міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка.

«Обстріли з кожним днем стають все більш потужними. Окупанти без перерви гатять по всьому місту. В Лисичанську на 60% зруйнована вся інфраструктура та житлова забудова. З підвозом води допомагають ДСНС, харчі також є. В місті немає світла, газу, електроенергії, телефонного зв’язку та інтернету. Про ситуацію в Україні люди дізнаються від співробітників поліції та волонтерів», – зазначив Заїка.

Він додав, що траса Бахмут – Лисичанськ перебуває під контролем українських Збройних сил, але її постійно обстрілюють війска РФ.

«Там гатять без перерви, проїхати дуже важко, але є альтернативні дороги, якими можна пересуватися більш-менш безпечно», – сказав Заїка.

Попри постійні обстріли, в місто щоденно надходить гуманітарна допомога, цьому сприяють рятувальники та поліцейські, додав він.

«В місті залишається близько 20 тисяч мирних мешканців, раніше було приблизно 97 тисяч населення. Наразі евакуація з міста призупинена», – зазначив посадовець.

30 травня в Лисичанську під обстріл армії РФ потрапив броньований евакуаційний транспорт, який їхав забирати цивільних з області. Смертельно був поранений французький журналіст Фредерік Леклерк-Імхофф.

XS
SM
MD
LG