Доступність посилання

ТОП новини

Спецпрокурор США звинуватив Манафорта в порушенні угоди зі слідством


Прокурори заявляють, що Пол Манафорт дав неправдиві свідчення
Прокурори заявляють, що Пол Манафорт дав неправдиві свідчення

Американські прокурори звинуватили колишнього голову виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта в тому, що він збрехав Федеральному бюро розслідувань і команді спецпрокурора Роберта Мюллера після того, як визнав себе винним.

Згідно з оприлюдненими 26 листопада судовими документами, Манафорт порушив умови угоди зі слідством, яку він уклав у вересні.

У них, зокрема, зазначається, що Манафорт «здійснив низку федеральних злочинів», давши неправдиві свідчення «з різних питань».

Манафорт відкинув звинувачення в наданні неправдивих свідчень. Його адвокати заявили, що він надав правдиву інформацію і не згоден з висновками сторони обвинувачення про порушення угоди зі слідством.

Читайте також: Все, що треба знати про другу справу Манафорта

У той же час і прокурори, і адвокати зійшлися на думці, що немає підстав відкладати винесення вироку, і просять суд призначити дату його оголошення.

Колишнього голову передвиборного штабу Трампа звинувачують у змові з метою відмивання коштів, обману влади США, в порушенні законодавства про реєстрацію іноземних агентів і підкупі свідків.

Суд над Манафортом – перший, пов’язаний із розслідуванням можливої змови між Москвою і виборчим штабом президента США Дональда Трампа. Його веде спецпрокурор Роберт Мюллер. У серпні на судовому процесі в Олександрії (штат Вірджинія) Манафорта визнали винним в кількох злочинах, в тому числі в банківському і податковому шахрайстві.

У вересні Манафорт визнав себе винним за двома пунктами звинувачення – про злочинну змову проти США і перешкоджанні правосуддю.

XS
SM
MD
LG