Доступність посилання

ТОП новини

Медведчук заявив, що бойовики на Донбасі виступають за обмін у форматі «174 на 46»


Медведчук повідомив, що бойовики хочуть отримати 174 людини, утримуваних Україною
Медведчук повідомив, що бойовики хочуть отримати 174 людини, утримуваних Україною

Підтримувані Росією бойовики на Донбасі виступають за обмін з Україною утримуваними особами у форматі «174 на 46», заявив наближений до Кремля український політик Віктор Медведчук в інтерв’ю телеканалу «112 Україна».

«На сьогодні на території України встановлено 174 людини, яких розшукують невизнані «ДНР» і «ЛНР». Ми, у свою чергу, з тих, кого ми шукаємо, встановили за своїми даними 46 осіб. Донецьк, Луганськ – і Москва їх у цьому підтримує – пропонують обміняти всіх встановлених на всіх встановлених. Але в категорії 174-х є громадяни РФ, яких Україна хоче звільнити, але взамін на тих, хто в РФ», – сказав Медведчук.

Станом на кінець січня в СБУ повідомляли, що в заручниках на непідконтрольних українському уряду територіях Донбасу перебували 108 людей, 402 людини вважалися зниклими безвісти.

27 грудня 2017 року на Донбасі між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками відбувся наразі останній обмін утримуваними особами. Він був запланований за формулою «306 (тих, видачі кого домагалися підтримувані Росією бойовики – ред.) на 74 (військових і цивільних, включених до списку на обмін Україною – ред.)». Українській стороні 27 грудня передали 74 людини, проте одна з них вирішила залишитися на непідконтрольній українській владі території. На підконтрольну бойовикам територію погодилися перейти 233 людини.

24 січня з полону бойовиків звільнили ще одного громадянина – українського військовослужбовця Романа Савкова. Його обміняли на жінку, яку помилував президент України Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG