Доступність посилання

ТОП новини

«Медведчука під арешт»: під ГПУ проходить акція до річниці смерті Стуса


Акція під стінами Генпрокуратури «Медведчук під арешт», приурочена до дати смерті Стуса. Київ, 4 вересня 2018 року
Акція під стінами Генпрокуратури «Медведчук під арешт», приурочена до дати смерті Стуса. Київ, 4 вересня 2018 року

Під стінами Генеральної прокуратури України зібралися декілька десятків людей під прапорами організації «Вільні люди». Вони скандують: «Медведчука під арешт».

Акція, як передає кореспондент Радіо Свобода, проходить до річниці смерті дисидента Василя Стуса.

​Стус, поет і правозахисник, загинув 4 вересня 1985 року в засланні у Пермському краї. Медведчук був його адвокатом, хоча дисидент відмовлявся від його послуг.

Читайте також: «Це кримінальна справа злодюжок у суддівських та прокурорських мантіях»: що говорив Стус про своє засудження​»

Також на акції закликали блокувати телеканали, які, за їхніми словами, входять до сфери впливу лідера політичного руху «Український вибір» Віктора Медведчука.

Як стверджують активісти, це не перша акція з гаслом «Медведчука під арешт». Раніше схожу акцію активісти проводили в березні 2016 року в 15 областях України.

​Крім того, 4 вересня народні депутати закликали Службу безпеки та Генеральну прокуратуру розслідувати діяльність Віктора Медведчука.

Зі свого боку Медведчук заявляє, що в захисті Василя Стуса він як адвокат не порушував норм адвокатської діяльності й професійної етики.

XS
SM
MD
LG