Доступність посилання

ТОП новини

«Мільйони можуть померти» – директор ВООЗ про небезпеку COVID-19


Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреєсус
Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреєсус

Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреєсус попередив лідерів «Групи двадцяти», що «без агресивних дій у всіх країнах мільйони можуть померти» від спалаху коронавірусної інфекції COVID-19. Про це керівник ВООЗ сказав у відеозверненні, яке показали 26 березня лідерам 20 найбільш розвинених країн світу.

«Ми знаємо, що ціна, яку ми зрештою сплатимо, залежить від вибору, який ми зробимо зараз. Це глобальна криза, яка вимагає глобальної реакції», – наголосив Гебреєсус, відзначивши «жертви», на які довелося наважитися значній кількості країн. Ідеться про закриття шкіл і підприємств та заклики до громадян залишатися вдома.

«Ці заходи частково зменшать вплив епідемії, але не погасять її. Ми повинні зробити більше. Дії, до яких ми вдаємося зараз, матимуть наслідки для наступних десятиліть», – вказав голова ВООЗ.

Представники країн з найбільшими еконоіками, які входять до «Групи 20», провели термінову відеоконференцію 26 березня через кризу, спричинену пандемією коронавірусної хвороби. Нині понад третина населення світу живе в умовах карантину, поки уряди намагаються швидко зреагувати на соціальні та економічні виклики, спричинені хворобою.

У Європі найгостріша криза триває в Італії, Іспанії та Франції. Коронавірусна хвороба також поширюється Близьким Сходом – кількість померлих в Ірані сягнула 2 тисяч – та Африкою.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG