Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни будують паркан на вулиці, яка відділяє українське Мілове та російське Чертково


Наслідки обстрілу штаб-квартири українських прикордонників у Міловому, Луганська область, архівне фото, 8 серпня 2014 року
Наслідки обстрілу штаб-квартири українських прикордонників у Міловому, Луганська область, архівне фото, 8 серпня 2014 року

Росія почала встановлювати загородження на вулиці Дружби народів, яка відділяє український районний центр Мілове в Луганській області від російського селища Чертково. Цю інформацію Радіо Донбас.Реалії, проекту Радіо Свобода, підтвердила 31 серпня помічниця начальника східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Оксана Іванець. За її словами, російська сторона попередила про початок робіт.

«За пару днів до того, як вони розпочали будівництво, ми отримали від російської сторони факс, де вони інформують, що розпочнуть інженерні роботи саме на вулиці Дружби народів і що це буде методом боротьби з порушенням державного кордону», – зазначила Іванець.

За словами чиновниці, у повідомленні російська сторона підкреслила, що це загородження не є лінію проходження державного кордону.

Українське селище міського типу Мілове Луганської області безпосередньо прилягає до російського селища Чертково Ростовської області – державний кордон там проходить уздовж вулиці Дружби Народів, один бік якої український, а інший російський.

Також на цю тему: Росія пустила всі поїзди напрямку Москва – Адлер в обхід України

Раніше ця вулиця була в спільному користуванні російського та українського боку: демаркації кордону не було з 1990 року. Обслуговуванням дороги займалися українські комунальні служби.

XS
SM
MD
LG