Доступність посилання

ТОП новини

Мінцифри показало мапу порушення правил самоізоляції


Мінцифри отримує від операторів мобільного зв'язку дані про більш ніж пів мільйона людей
Мінцифри отримує від операторів мобільного зв'язку дані про більш ніж пів мільйона людей

Міністерство цифрової трансформації показало мапу порушень правил самоізоляції людьми, які повернулися з-за кордону.

«Що означають кольори на мапі? За допомогою аналізу великого обсягу даних були визначені населені пункти, у яких мешкають люди, що повернулись із-за кордону та найменше дотримувались карантину – найменше перебувають на самоізоляції протягом 14 днів після приїзду. Жовтогарячий – 50-200 людей не дотримувались карантину. Червоний – понад 200», – пояснив голова Мінцифри Михайло Федоров у Facebook.

При цьому у великих містах беруться дані на площі 500 на 500 метрів.

За його словами, відомство отримує від операторів мобільного зв'язку дані про більш ніж пів мільйона людей. Це абоненти, що повернулися до України звідти, де є епідемія, починаючи від 17 березня.

Він наголосив, що дані від мобільних операторів не містять жодної персональної інформації.

Мапу використовуватимуть для оцінки рівня дотримання карантину особами, що мають високий ризик бути носіями COVID-19 у різних містах, для оптимізації розміщення ресурсів у тих регіонах, де найгірший рівень дотримання, і для планування заходів безпеки та захисту здоров’я.

Cтаном на ранок 9 квітня підтвердили 1892 випадки коронавірусу. Найбільше – в Чернівецькій області (302), Києві (300) та на Івано-Франківщині (218). Жодного випадку не виявили в Миколаївській області. 45 людей одужали, 57 – померли.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG