Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: у Харкові відновили електроживлення метрополітену


У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, пошкодження призвели до аварійних відключень на Харківщині
У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, пошкодження призвели до аварійних відключень на Харківщині

Протягом попередньої доби енергетики відновили живлення 13,5 тисячі споживачів, заявило Міністерство енергетики 25 березня.

При цьому в Харкові ситуація з живлення залишається складною, працюють графіки погодинних відключень.

«Світла немає у 215,8 тисячі споживачів. Однак енергетикам вдалося відновити живлення метрополітену – підземка працює по всіх лініях, інтервал руху 20 хвилин. В області знеструмлено 15 тисяч споживачів у 62 населених пунктах», – йдеться в зведенні.

Міненерго звітує про відновлення живлення всіх раніше знеструмлених споживачів у Дніпропетровській та Кіровоградській областях, а також на Хмельниччині. Станом на ранок без світла внаслідок обстрілів лишаються понад 42,7 тисячі споживачів на Донеччині, 3 735 на Запоріжжі, 3 905 на Херсонщині.

Читайте також: Через нічну атаку дронами в Одесі та області запроваджені екстрені відключення електроенергії – ДТЕК

Через падіння уламків російського дрона та бойові дії без світла лишаються 85 абонентів і два підприємства в Миколаївській області, ще 1 392 споживачі знеструмлені через бої на Чернігівщині.

У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, у Міненерго зазначили, що це найбільш масована атака по українській енергетиці за останній час.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про складну ситуацію в електричних мережах Харківщини. Енергетики почали застосовувати графіки аварійних відключень.

Раніше компанія ДТЕК повідомила, що на в Одесі частина споживачів залишился без світла внаслідок атаки безпілотників.

Раніше голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що Росія атакувала Одещину ударними безпілотниками. Є пошкодження енергетичної інфраструктури, а в частині Одеси немає електропостачання. Це сталося через кілька днів після масштабної атаки РФ по об’єктах енергосистеми України.

Форум

XS
SM
MD
LG