Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: на пʼяти напрямках завершується будівництво оборонних фортифікацій


Протитанкові перешкоди, відомі як «зуби дракона», встановлюють на лінії оборони в Запорізькій області, 11 березня 2024 року
Протитанкові перешкоди, відомі як «зуби дракона», встановлюють на лінії оборони в Запорізькій області, 11 березня 2024 року

Міністерство оборони України повідомило, що на пʼяти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення.

За повідомленням відомства, йдеться про Сумську, Запорізьку, Донецьку, Херсонську і Харківську області.

Інших деталей у відомстві не навели, але оприлюднили відео зі спорудженням фортифікацій.

Минулого місяця Кабінет міністрів виділив понад 8 мільярдів гривень на будівництво фортифікацій. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у телеграмі зазначив, що кошти вдалося залучити шляхом перерозподілу видатків держбюджету.

За даними уряду, від початку 2024 року на зміцнення оборонних рубежів із державного бюджету спрямували майже 38 мільярдів гривень.

Раніше президент України Володимир Зеленський піcля робочої поїздки до Харківської області розповів про підготовку фортифікацій у разі нового наступу Росії. Він зауважив, що «росіяни мають бачити, що ми готові оборонятися».

В інтервʼю французьким журналістам Зеленський заявив, що Україна будує три лінії оборони по всій лінії фронту і на кордоні з Білоруссю.

Форум

XS
SM
MD
LG