Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ зараз використовують близько 70 модифікацій БПЛА – Міноборони


Українські військові використовують понад 20 різних типів боєприпасів для БПЛА. Фото ілюстративне
Українські військові використовують понад 20 різних типів боєприпасів для БПЛА. Фото ілюстративне

На сьогодні у Збройних Силах України експлуатується близько 70 модифікацій безпілотних літальних апаратів і понад 20 різних типів боєприпасів для БПЛА. Про це заявив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, якого цитує пресслужба Міноборони.

За його словами, також нещодавно допущено до експлуатації шість нових зразків РЕБ, зокрема й так звані «окопні».

«Найближчим часом також планується тестування низки тактичних засобів радіоелектронної боротьби з БПЛА та засобів виявлення БПЛА», – сказав він в інтерв’ю виданню «АрміяInform».

У Міноборони кажуть, що у грудні ЗСУ отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяця, та сподіваються, що «картина на полі бою зміниться».

«Необхідно масштабувати не лише виробництво БПЛА, але й виробництво РЕБ. Ми все більше стимулюємо активізацію внутрішніх виробництв цієї техніки. Нині для цього докладається максимум зусиль і можливих фінансових ресурсів», – додав Гаврилюк.

Читайте також: Найтехнологічніша зброя війни – РЕБ: що пропонують Залужний та інженери, щоб перемогти Росію

Наприкінці листопада міністр оборони Рустем Умєров заявив, що війну виграють технології. За його словами, РФ може «мобілізовувати для мʼясних штурмів мільйони, але нашу перевагу забезпечать асиметричні відповіді і вони можливі завдяки інноваціям, які вже працюють».

Заступниця міністра стратегічної промисловості Анна Гвоздяр повідомила раніше Радіо Свобода, що в Україні наразі 200 приватних виробників дронів – більше, ніж державних підприємств, які на цьому спеціалізуються.

Форум

XS
SM
MD
LG