Доступність посилання

ТОП новини

4 мільйони гривень на інновації – Мінцифри оголосило конкурс Hack Corona


Заявки приймають до 6 квітня, 9 квітня члени журі оберуть переможців
Заявки приймають до 6 квітня, 9 квітня члени журі оберуть переможців

Міністерство цифрової трансформації оголосило національний конкурс IT-проєктів та ідей Hack Corona для полегшення життя громадян і бізнесу під час пандемії коронавірусу.

«Це можуть бути як абсолютно нові продукти, так і вдосконалені наявні рішення. Найкращі ідеї отримають фінансування на реалізацію. Загальний призовий фонд для переможців становить 4 мільйони гривень. Також учасники отримають менторську підтримку та можливість втілити свій проєкт протягом наступного місяця», – йдеться в повідомленні.

Учасники можуть подати проєкти за такими напрямками:

  • Протидія коронавірусу. Електронні сервіси, спрямовані на протидію поширення епідемії COVID19.
  • Е-послуги для громадян. Соціальні, освітні, адміністративні та інші публічні послуги для громадян, які особливо актуальні під час карантину.
  • Соціальне підприємництво. Інноваційні ідеї для розвитку цифрового соціального підприємництва в умовах карантину, які можуть бути реалізовані шляхом дистанційного залучення вразливих громадян.
  • Взаємодопомога. Сервіси, спрямовані на підтримку та забезпечення життєдіяльності найбільш груп населення в умовах карантину.

Заявки приймають до 6 квітня, 9 квітня члени журі оберуть переможців.

«Світовий досвід доводить, що існують широкі можливості боротьби із поширенням COVID-19 за допомогою інноваційних IT-рішень. У Південній Кореї створили мобільний застосунок для сповіщень, якщо поряд знаходиться інфікована особа. Італія запровадила кампанію «цифрова солідарність». Сінгапур розробив мапу захворювань, а Ізраїль впровадив дистанційний моніторинг за пересуванням хворих по геолокації. Україна також потребує інноваційних ідей, щоб зупинити поширення вірусу», – заявили у Мінцифри.

Партнерами національного конкурсу IT-проєктів #HackCorona in Ukraine стали програма EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва і реалізується Фондом Східна Європа й Innovabridge та Програма розвитку ООН (ПРООН).

За останніми даними МОЗ, в Україні станом на 10:00 1 квітня лабораторно підтвердили 669 випадків захворювання на коронавірус COVID-19: 17 людей померли, 10 – одужали. Загалом за добу було зафіксовано 120 нових випадків.

XS
SM
MD
LG