Доступність посилання

ТОП новини

Міськрада Дніпра вирішила унеможливити масові звернення по допомогу


Дніпровська міська рада
Дніпровська міська рада

Депутати Дніпровської міськради ухвалили 11 лютого рішення про врегулювання призначення і надання адресної матеріальної допомоги жителям міста, яке унеможливить масові звернення жителів по матеріальну допомогу та отримання допомоги за спрощеною процедуро. Відповідне рішення затвердили на сесії міськради, на яку виносилось це єдине питання.

До попереднього рішення додали пункти щодо підстав для отримання матеріальної допомоги з бюджету, необхідних для цього документів (зокрема, окрім паспорта та ідентифікаційного коду, тепер потрібна довідка про склад сім’ї) та підстав для відмови.

Як повідомив секретар міськради Олександр Санжара, за два тижні жителі Дніпра подали до мерії 90 тисяч заяв на отримання матеріальної допомоги. За його словами, якщо «не припинити цю маніпуляцію», до міськради щодня буде звертатись по 40 тисяч людей.

«Потрібно допомагати тим, хто дійсно цього потребує», – сказав він.

Раніше громадська організація «Громадський контроль» виявила, що на останній сесії міськради депутати ухвалили рішення про виділення з бюджету міста 140 мільйонів гривень на матеріальну допомогу жителям за спрощеною процедурою. Згідно з тим рішенням, щоб отримати матеріальну допомогу, потрібна тільки заява, паспорт та ідентифікаційний код, а пункти про підстави для відмови в допомозі вилучені.

У «Громадському контролі» вважають, що це рішення було ухвалене для використання бюджетних коштів з метою «матеріального заохочення» виборців, зокрема, бюджетників. Громадська організація, дізнавшись про рішення міськради, оприлюднила його текст і почала закликати дніпрян користуватись своїм правом і масово звертатись по допомогу до мерії.

Після цього до міськради вишикувались черги з сотень людей із заявами.

Поліція Дніпра заявила, що перевіряє інформацію про можливий підкуп виборців у мерії.

XS
SM
MD
LG