Доступність посилання

ТОП новини

Вірменський футболіст Мхітарян пропустить фінал Ліги Європи в Азербайджані


Генріх Мхіарян та президент Вірменії Армен Саркісян, 25 березня 2019 року
Генріх Мхіарян та президент Вірменії Армен Саркісян, 25 березня 2019 року

Вірменський футболіст, півзахисник лондонського «Арсеналу» Генріх Мхітарян пропустить фінал Ліги Європи в столиці Азербайджану Баку, повідомила прес-служба його команди.

У клубі не пояснили, чому Мхітарян не зможе зіграти у фіналі.

«Ми ретельно вивчали всі опції для Міккі, щоб він став частиною складу, однак після обговорень із Міккі та його родиною ми разом погодилися, що він не візьме участі в поїздці», – йдеться в заяви «Арсеналу».

Тим часом, Міністерство закордонних справ Вірменії звинуватило владу Азербайджану в тому, що вона не в змозі адекватно гарантувати безпеку Мхітаряна. Міністерство закордонних справ Азербайджану натомість підтвердило, що вірменський гравець «може грати» в Баку, проте є побоювання щодо його безпеки.

Водночас в УЄФА заявили, що зробили все, щоб гарантувати Мхітаряну Безпеку в Баку. 10 травня організація повідомляла, що отримала від Азербайджанської футбольної асоціації гарантію, що Мхітарян може прибути в Баку «і всі необхідні заходи безпеки будуть здійснені».

Крім того, азербайджанську візу не змогли отримати вболівальники «Арсеналу», які є етнічними вірменами.

«Арсенал» зіграє у фіналі Ліги Європи з іншою лондонською командою – «Челсі». Матч відбудеться 29 травня в Баку.

Азербайджан вперше прийматиме матч фіналу європейського футбольного турніру. У 2020 році в Баку відбудеться кілька матчів Ліги Європи.

Між Вірменією та Азербайджаном немає дипломатичних відносин через конфлікт у Нагірному Карабаху.

Населений переважно вірменами Нагірний Карабах проголосив незалежність від Азербайджану під час війни 1988 – 1994 років, яка забрала близько 30 тисяч життів і змусила стати біженцями сотні тисяч людей.

XS
SM
MD
LG