Доступність посилання

ТОП новини

В уряді повідомили про нову грантову угоду на 10 млн дол для відновлення медичної сфери


За даними МОЗ, російські збройні атаки зруйнували або пошкодили щонайменше 1500 медичних закладів в Україні
За даними МОЗ, російські збройні атаки зруйнували або пошкодили щонайменше 1500 медичних закладів в Україні

Міністерство охорони здоров’я залучило додаткову підтримку на суму 10 мільйонів доларів як безповоротний грант від західних донорів, повідомляє у середу пресслужба уряду.

«Угода укладається між Україною, Міжнародним банком реконструкції та розвитку й Міжнародною асоціацією розвитку», – зазначили в уряді.

«Кошти в рамках підписаної угоди будуть розподілені на критично важливі для системи охорони здоров’я напрями: розвиток фізичної та психологічної реабілітації, попит на яку в умовах війни постійно зростає, а також відновлення доступу до медичної допомоги на постраждалих від війни територіях», – прокоментував очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Повідомляється, що половину грантових коштів Україна спрямує на надання послуг з реабілітації та послуг у сфері психічного здоров’я, а ще 5 млн дол будуть використані на відновлення надання медичних послуг у закладах охорони здоров’я, які постраждали від війни.

За даними МОЗ, російські збройні атаки зруйнували або пошкодили щонайменше 1500 медичних закладів в Україні. Понад 5 % від загальної кількості закладів не мають змоги працювати і надавати допомогу. Матеріальні втрати системи охорони здоров’я експерти оціюють у щонайменше 1,4 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG