Доступність посилання

ТОП новини

У МОЗ повідомили про відновлення посади головного державного санітарного лікаря України


Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко став головним санітарним лікарем України
Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко став головним санітарним лікарем України

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко став головним санітарним лікарем України. На брифінгу у Києві він пояснив, у чому полягає його робота на цій посаді.

«Подання щодо особи головного державного санітарного лікаря дозволятиме встановлювати карантин на території України в разі завезення особливо небезпечних інфекцій, а також запроваджувати обмежувальні продиепідемічні заходи, як наприклад, заборону проведення масових заходів, закриття дитячих, навчальних, шкільних, громадських місць, в разі, якщо буде на території України, наприклад, коронавірусної, або іншої особливо небезпечної інфекційної хвороби», – сказав Ляшко, про призначення якого було оголошено головою уряду Олексієм Гончаруком за підсумками засідання Кабміну 26 лютого.

23 лютого секретар РНБО Олексій Данілов повідомив про звернення до Кабінету міністрів з пропозицією відновити діяльність санітарно-епідеміологічної служби в Україні з огляду на виклики, пов’язані із поширенням коронавірусу у світі. Він заявив, що функціями нової СЕС має бути не «перевірка їдалень, кафе або ресторацій», а інфекційний контроль.

Уряд вирішив ліквідувати Державну санітарно-епідеміологічну службу навесні 2017 року, назвавши її подальше функціонування «недоцільним».

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG