Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ визначив 240 лікарень, які першими прийматимуть пацієнтів із COVID-19


За даними МОЗ, у цих 240 закладах передбачено 4,1 тисяча місць для ізоляції хворих, 67 тисяч ліжок-місць
За даними МОЗ, у цих 240 закладах передбачено 4,1 тисяча місць для ізоляції хворих, 67 тисяч ліжок-місць

В Україні 240 медичних закладів були визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Це – лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом, повідомило 29 березня Міністерство охорони здоров'я.

За повідомленням, список цих лікарень буде збільшуватись у разі необхідності.

«Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, МОЗ та НСЗУ. Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Щоб госпіталізовані з COVID-19 пацієнти отримували всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування», – йдеться в повідомленні.

За даними МОЗ, у цих 240 закладах передбачено 4,1 тисяча місць для ізоляції хворих, 67 тисяч ліжок-місць. Кількість апаратів ШВЛ складає понад 1800 одиниць. В лікарнях працює 5855 лікарів – інфекціоністів, анестезіологів, терапевтів і педіатрів.

У МОЗ наголосили, що перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів – температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання – дзвонити до 103.

За даними МОЗ, станом на вечір 29 березня, в Україні лабораторно підтвердили 475 випадків COVID-19, 10 людей померли, шестеро одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG