Доступність посилання

ТОП новини

Повалена після військового перевороту у М’янмі лідерка країни постала перед судом


Перше слухання у справі закінчилося тим, що суд призначив чергове засідання на 7 червня (на фото: Аун Сан Су Чжи)
Перше слухання у справі закінчилося тим, що суд призначив чергове засідання на 7 червня (на фото: Аун Сан Су Чжи)

Повалена після військового перевороту 1 лютого у М’янмі 75-річна лідерка країни Аун Сан Су Чжи вперше особисто постала перед судом після свого арешту.

Адвокати заявили, що їм вдалося зустрітися з нею за приблизно 30 хвилин до слухання в спеціальній залі суду. Жінка, яку помістили під домашній арешт після перевороту, за їхніми словами, почувається добре.

Перше слухання у справі закінчилося тим, що суд призначив чергове засідання на 7 червня.

Юристи заявили, що Аун Сан Су Чжи, яка отримала Нобелівську премію миру в 1991 році за зусилля з побудови демократії, «побажала людям міцного здоров’я» і зазначила, що її партія «Національна ліга за демократію» переживе будь-які спроби військової хунти розпустити її.

Серед більш ніж 4 тисяч затриманих після перевороту, Су Чжи звинувачують за низкою статтей, зокрема про порушення закону про державну таємницю і підбурювання до заколоту.

Військові захопили владу в країні на початку року, заявивши про фальсифікації на виборах, на яких в листопаді перемогла партія Су Чжи. Тодішня виборча комісія заявляла про відсутність фальсифікацій.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, нова виборча комісія, призначена хунтою, заявила, що припинить діяльність «Національної ліги за демократію».

Читайте також: Боррель звинуватив Росію та Китай в блокуванні реакції світу на переворот у М’янмі

За даними правозахисників, військові вбили понад 800 людей на протестах у зв’язку з переворотом.

XS
SM
MD
LG