Доступність посилання

ТОП новини

Сайт «Миротворець» зникає з публічного доступу на дві години (оновлено)


Мітинг прибічників сайту «Миротворець» біля Міністерства інформаційної політики України, травень 2016 року
Мітинг прибічників сайту «Миротворець» біля Міністерства інформаційної політики України, травень 2016 року

Оновлено. Автори бази даних повідомили, що сайт «Миротворець» не працюватиме лише упродовж двох годин.

Українська база даних «Миротворець» оголосила, що сервери проєкту будуть зупинені о 18:00 за київським часом і не працюватимуть упродовж двох годин.

Проєкт упродовж кількох років складав список осіб, які порушують, на думку авторів бази, українське законодавство і вчиняють злочини проти країни.

«Доступ до відомостей про об’єкти нашого дослідження в розділі «Чистилище» буде тимчасово забезпечений лише для окремих категорій користувачів на визначеному закритому ресурсі», – ідеться в повідомленні.

На момент закриття в базі перебувають близько 192 тисяч осіб.

Держави ЄС озвучили вимогу до Києва закрити сайт у травні 2016 року, коли на ньому були оприлюднені списки журналістів, у тому числі західних, які, виконуючи професійні обов’язки, змушені були отримувати акредитацію від угруповання «ДНР». Під час скандалу з оприлюдненням даних журналістів сайт оголосив про своє закриття, але згодом вирішив відновити роботу.

Центр «Миротворець» є громадською організацією і відомий збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримують. Відповідну інформацію про цих осіб «Миротворець» публікує на своєму сайті в розділі «Чистилище».

XS
SM
MD
LG