Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС відреагували на спроби Угорщини вплутати питання війни в Україні в контекст дискусії з ЄС щодо верховенства права


Українське дипломатичне відомство закликало угорських партнерів утримуватися від таких дій
Українське дипломатичне відомство закликало угорських партнерів утримуватися від таких дій

У МЗС України назвали «недоречним і неприпустимими» спроби Угорщини вплутати її позицію щодо війни в Україні в контекст дискусії з ЄС щодо верховенства права. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Закликаємо наших угорських партнерів утримуватися від таких дій, а натомість працювати на єдність в ЄС та, зокрема, підтримати нові антиросійські санкції, які позбавлять російську воєнну машину джерел фінансування», – написав він у фейсбук.

Раніше представники Євросоюзу надіслали офіційного листа до Угорщини, що стало першим кроком до застосування нового механізму скорочення фінансування за підрив стандартів верховенства права в блоці.

Будапешт відреагував на загрозу позбавлення коштів ЄС заявами про війну в Україні. Зокрема, в угорському уряді заявили, що влада «повинна утримати Угорщину від війни, переконатися, що угорські сім’ї не платять ціну війни».

З часу російського масштабного вторгнення в Україну офіційний Будапешт фактично дистанціювався від решти Європи у різкому засудженні і санкційному тиску на Росію через її дії. Особисто прем’єр-міністрові Вікторові Орбану і його уряду належать тези про неготовність до санкцій, про небажання відчувати на собі їх вплив, про неможливість заміни російського газу, про неприпустимість поставок зброї для України через територію Угорщини тощо.

XS
SM
MD
LG