Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін закликає підтримати Сенцова: він «перебуває на межі життя і смерті»


Активісти в Україні і по всьому світі продовжують вимагати від Росії та її президента Володимира Путіна звільнити Олега Сенцова
Активісти в Україні і по всьому світі продовжують вимагати від Росії та її президента Володимира Путіна звільнити Олега Сенцова

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликає підтримати ув’язненого у Росії українського режисера Олега Сенцова, який 89-ий день голодує з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

«Сьогодні 89-й день голодування Олега Сенцова, ув’язненого в РФ. Олег перебуває на межі життя і смерті. Кожного дня може трапитися непоправне. Як людина і громадянин України я прошу всіх підтримати Олега і вимагати від Росії #FreeSentsov. Солідарність не має меж, а життя людини – має», – написав Клімкін у Twitter 10 серпня кількома мовами.

Олег Сенцов був засуджений в Росії у серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв’язнів у Росії.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини з посиланням на адвоката Дмитра Дінзе повідомила, що у Сенцова триває третя затяжна криза, але він не має наміру зупиняти голодування.

«Він п’є мінімальну кількість медичної суміші і воду, щоб не непритомніти й контролювати дії, які з ним відбуваються. Його вага вже знизилася до 70 кілограмів», – зазначила омбудсмен.

Наприкінці липня Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

Українці висловили свою підтримку Олегу Сенцову (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Активісти в Україні і по всьому світі продовжують вимагати від Росії та її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

XS
SM
MD
LG