Доступність посилання

ТОП новини

У НАБУ розповіли деталі справи Аллерова


Аллерова затримали 14 травня
Аллерова затримали 14 травня

У Національному антикорупційному бюро України розповіли про деталі справи щодо колишнього командувача Національної гвардії Юрія Аллерова.

«Слідство встановило, що у 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 гектара в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць», – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що у 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від вказаних квартир та паркомісць у Печерському районі столиці в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Бориспільська).

«Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей», – повідомили у НАБУ.

Розслідування детективи НАБУ ведуть з грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань програми BIHUS.INFO.

Співробітники Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього командувача Національної гвардії Юрія Аллерова 14 травня. також були затримані керівники корпорації «Укрбуд».

Дії Аллерова кваліфіковано за статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним, шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG