Доступність посилання

ТОП новини

Керівник НАБУ заперечує встановлення «жучків» у приміщеннях САП


Керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник
Керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник

Керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заперечує встановлення апаратури для прослуховування в приміщеннях Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Трохи дивно читати було у ЗМІ сьогодні, що жучки ставляться цілодобово», – вказав Ситник під час виходу до журналістів 19 вересня в Києві.

Він підтвердив, що на території клініки «Охматдит» (яка межує з приміщеннями САП – ред.) «проводяться процесуальні дії, суть яких я розкрити не можу».

Він також вказав, що в Києві «було блокування співробітників НАБУ».

Спеціалізована антикорупційна прокуратура раніше 19 вересня заявила про сутички зі співробітниками Національного антикорупційного бюро України. У САП повідомили, що виявили «незаконно встановлені засоби негласного зняття інформації» працівниками НАБУ.

«Окрім того, поряд із адміністративним приміщенням був виявлений автомобіль марки «FORD» АА2564МВ, в якому перебували працівники НАБ України, здійснюючи незаконні оперативно-технічні заходи. Відповідний автомобіль було заблоковано працівниками Національної поліції України та УДО України з метою проведення невідкладних слідчих та процесуальних дій», – заявили в САП.

Згідно з повідомленням, на місце події прибув силовий підрозділ Національного антикорупційного бюро, який «використовуючи вогнепальну зброю, застосував насильство щодо працівників правоохоронних органів, пошкодив майно громадян, перешкодивши проведенню слідчих дій».

Криза у взаєминах між Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро України загострилася в березні 2018 року. Тоді НАБУ і Генпрокуратура звинуватили очільника САП в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» у його робочому кабінеті.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів оголосила догану, але не звільнила Назара Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

XS
SM
MD
LG