Доступність посилання

ТОП новини

У НАБУ і САП кажуть, що «досягли спільного бачення», як вести розслідування після «витоку інформації» – заява


У НАБУ і САП кажуть, що досягли «спільного бачення» щодо організації подальшого об’єктивного та неупередженого розслідування фактів розголошення даних досудового розслідування
У НАБУ і САП кажуть, що досягли «спільного бачення» щодо організації подальшого об’єктивного та неупередженого розслідування фактів розголошення даних досудового розслідування

У НАБУ і САП кажуть, що досягли «спільного бачення» щодо організації подальшого об’єктивного та неупередженого розслідування фактів розголошення даних досудового розслідування.

«Злагоджена робота обох інституцій перед будь-якими викликами є запорукою досягнення результатів у протидії топкорупції, яких очікує українське суспільство. Обидва органи були створені з метою, щоби в Україні зникло поняття недоторканних прізвищ чи посад. Наше головне завдання зараз – вжити всіх необхідних заходів, аби зберегти і примножити довіру до спільної роботи та результатів», – йдеться у спільній заяві двох відомств.

У антикорупційних органах зазначили, що «НАБУ і САП залишаються вірними головній меті створення та продовжують реалізовувати свої повноваження для забезпечення невідворотності покарання за високопосадову корупцію».

Крім того, НАБУ і САП пообіцяли поінформувати суспільство про результати вказаного розслідування.

У середу 22 травня САП і представники поліції проводили обшуки вдома у представника НАБУ в рамках розслідування про витік інформації в резонансній кримінальній справі щодо "великого будівництва". За словами співрозмовників УП, підставою для обшуків стало розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах зокрема бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по "великому будівництву".

Пізніше Національне антикорупційне бюро заявило, що має достатньо ресурсів, щоб самим розслідувати цю справу.

Після появи інформації про витік інформації першого заступника директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углаву усунули від виконання повноважень за власною заявою.

Форум

XS
SM
MD
LG