Доступність посилання

ТОП новини

Справа про розкрадання морського торговельного флоту: НАБУ завершило розслідування


За даними НАБУ, державне підприємство продало чотири кораблі за заниженими цінами
За даними НАБУ, державне підприємство продало чотири кораблі за заниженими цінами

Національне антикорупційне бюро заявляє про завершення досудового розслідування за фактом відчуження морських торгівельних суден в Міністерства інфраструктури за заниженими цінами.

Як повідомляє прес-служба бюро, детективи 25 липня колишньому президенту підприємства «Сі Трайдент» і екс-директору судновласної компанії повідомили про завершення розслідування, їм відкрито матеріали справи для ознайомлення.

Після ознайомлення складуть обвинувальний акт для подальшого направлення до суду.

За даними слідства, колишній президент підприємства «Сі Трайдент», 100% акцій якого належать державі, спільно зі службовими особами Мінінфраструктури, колишнім директором компанії «Zealand Holdings Inc.» упродовж 2012 року продали за заниженими цінами морські торгівельні судна «African Lark», «Etna», «Elbrus» та «Everest», які належали міністерству.

За висновками НАБУ, унаслідок цих дій державі завдали збитків на понад 219 мільйонів гривень.

Досудове розслідування у справі детективи НАБУ розпочали в 2015 році. У січні 2018-го колишньому президенту «Сі Трайдент» повідомлено про підозру в злочині за статтею 191 Кримінального кодексу – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Керівника підприємства тоді ж взяли під варту.

Наразі підприємство «Сі Трайдент» перебуває в стані припинення.

XS
SM
MD
LG