Доступність посилання

ТОП новини

Шулявський міст: столична влада ігнорує розслідування «Схем» і вимоги киян («СХЕМИ» | ВИПУСК № 180)


Заступник голови СБУ Демчина подає до суду проти журналістів «Схем»

Реконструкція Шулявської розв’язки – одного з найбільших інфраструктурних проектів в столиці 2018 року, – дісталася фірмі з орбіти народного депутата Максима Микитася. А це – освоєння 600 мільйонів гривень з бюджету міста з можливістю збільшувати кошторис до півтора мільярда. «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу UA: Перший) вже розповідали, що депутат-забудовник Микитась є наближеним до мера Києва Віталія Кличка, а також показували, що цей тендер був розіграний непрозоро. Якою була реакція влади на це розслідування? Чи будуть переглянуті результати тендеру? Хто може понести відповідальність за його розігрування під конкретного учасника? Та якою, зрештою, буде сама розв’язка, адже є цілий рух ініціативних киян, які проти нині затвердженого проекту і просять провести архітектурний експрес-конкурс, в якому би змогли взяти участь альтернативні пропозиції, які чомусь ігнорує столична влада.

Перший заступник голови Служби безпеки України – очільник Управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Павло Демчина подає позов до суду щодо захисту гідності, честі та ділової репутації проти журналістів Радіо Свобода, програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу UA:Перший).

Приводом для звернення до суду стало розслідування «Павло Демчина. «Вартовий корупції» в СБУ», яке було опубліковане 31 травня 2018 року, у якому йшлося про впливового високопосадовця СБУ, який перебуваючи під слідством, пішов на підвищення та обзавівся новим елітним майном, а також про його родичів, які заселилися в дорогі будинки на Рівненщині.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG