Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: в Україні та Польщі пройшли обшуки через ймовірні закупівлі зброї за завищеними цінами


Пресслужба Міноборони поширила заяву НАБУ, не коментуючи ситуацію
Пресслужба Міноборони поширила заяву НАБУ, не коментуючи ситуацію

Національне антикорупційне бюро України та правоохоронці Польщі провели обшуки в двох країнах через ймовірні зловживання на закупівлях зброї з квітня 2022-го по лютий 2023 року – про це повідомила пресслужба НАБУ 9 квітня.

«Слідчі дії спрямовані на дослідження ланцюга постачання іноземного озброєння та перевірки інформації про можливе штучне завищення його вартості через участь компаній-посередників, зареєстрованих за межами України», – повідомляє пресслужба Бюро.

Читайте також: НАБУ: у Фінляндії затримали 3 підозрюваних у відмиванні коштів на закупівлях бронежилетів для ЗСУ

Отримані докази планують використати для «для надання правової оцінки діям посадовців», конкретних посад НАБУ не називає. У відомстві додають, що чинне керівництво Міністерства оборони сприяє розслідуванню.

Бюро зазначає, що обшуки пройшли в рамках співпраці НАБУ й САП із Відділом по боротьбі з кримінальним терором і вбивствами Столичного управління поліції Польщі в межах механізму міжнародної правової допомоги.

Пресслужба Міноборони поширила заяву НАБУ, не коментуючи ситуацію.

У лютому 2024 року Національне антикорупційне бюро повідомило, що під час розслідування закупівлі Міністерством оборони продуктів підтвердило існування корупційної схеми.

Форум

XS
SM
MD
LG