Доступність посилання

ТОП новини

«Київтеплоенерго» має можливості поновити гаряче водопостачання в Києві – «Нафтогаз»


Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» 12 жовтня повідомила про поновлення газопостачання столичному підприємству «Київтеплоенерго»
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» 12 жовтня повідомила про поновлення газопостачання столичному підприємству «Київтеплоенерго»

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» 12 жовтня повідомила про поновлення газопостачання столичному підприємству «Київтеплоенерго».

«Київтеплоенерго» має всі можливості поновити гаряче водопостачання в Києві», – вказано в повідомленні «Нафтогазу» в мережі Twitter.

«Згідно з мировою угодою, «Київтеплоенерго» стає правонаступником за договорами «Київенерго» з «Нафтогазом» та, відповідно, за борговими зобов’язаннями – 2,4 мільярда гривень. Сторони погодилися, що питання штрафних санкцій, щодо яких ще не завершилися судові процеси, будуть вирішуватися окремо в судах», – ідеться в повідомленні.

Господарський суд Києва 10 жовтня затвердив мирову угоду, яку 9 жовтня уклали Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та комунальне підприємство «Київтеплоенерго».

Наприкінці травня влада Києва повідомила, що «Нафтогаз» відмовляється укладати договір на поставку газу з «Київтеплоенерго» через борги попереднього оператора «Київенерго» (загальна сума заборгованості становить близько 5 мільярдів гривень). У відповідь на це Київрада ухвалила рішення, згідно з яким боргові зобов’язання «Київенерго» не підлягають передачі «Київтеплоенерго».

«Нафтогаз» у свою чергу заявив, що готовий укласти договір на поставку газу одразу після вирішення питання правонаступництва заборгованості.

КМДА погодилась успадкувати заборгованість «Київенерго» перед Нафтогазом і повідомила про те, що підпише з компанією мирову угоду. Для цього вона попросила в Кабінету міністрів субвенцію на 729 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG