Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Херсоні заарештував ймовірного виконавця нападу на Гандзюк – поліції


Поліція: під час нападу на Гандзюк підозрюваний отримав «значний опік частин свого тіла»
Поліція: під час нападу на Гандзюк підозрюваний отримав «значний опік частин свого тіла»

Суд у Херсоні заарештував на 60 діб без права внесення застави п’ятого підозрюваного в нападі на в.о. керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк, повідомила прес-служба поліції.

Правоохоронці називають його ймовірним виконавцем нападу. За словами першого заступника голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськіна, це 23-річний учасник бойових дій на Донбасі, мешканець Житомирської області. Поліцейський пише у Facebook, що під час нападу підозрюваний отримав «значний опік частин свого тіла».

Наразі під вартою перебувають четверо підозрюваних, ще одного відправили під домашній арешт. Крім того, суд арештовував першого затриманого в цій справі Миколу Новікова, однак 22 серпня в ГПУ повідомили, що провадження проти нього закрили «за відсутністю в його діях складу злочину». Правоохоронці заявили, що він не причетний до нападу.

Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї опіки 40% шкіри й сильне пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

Правову кваліфікацію справи правоохоронці змінювали кілька разів: від «хуліганства» через «умисні тяжкі тілесні ушкодження» до «замаху на вбивство». 3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

XS
SM
MD
LG