Доступність посилання

ТОП новини

У співробітника штаб-квартири НАТО виявили коронавірус


Один зі співробітників штаб-квартири НАТО в Брюсселі показав позитивний тест на COVID-19, захворювання, викликане новим коронавірусом. Про це повідомляє пресслужба Альянсу.

Зазначається, що співробітник повернувся з відпустки на півночі Італії. На коронавірус його перевіряли, бо з’явилися симптоми гарячки. Наразі він знаходиться вдома у самоізоляції.

Всіх безпосередніх колег хворого повідомили про випадок інфікування. Наприкінці минулого тижня вони працювали з дому, і продовжують це робити цього тижня.

В НАТО запевнили, що продовжують контролювати ситуацію та вживати всіх необхідних заходів, зокрема співробітників заохочують працювати вдома, а до штаб-квартири не влаштовують групових візитів.

62 053 людини уже одужали після захворювання COVID-19, викликаного новим типом коронавірусу. Про це свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса. Загалом у світі кількість зафіксованих випадків коронавірусу сягнула 110 041. Кількість летальних випадків становить 3 825.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, одужують.

XS
SM
MD
LG