Доступність посилання

ТОП новини

НАТО виступає за політичне врегулювання ситуації довкола України – Столтенберґ


Єнс Столтенберґ виступає за переговори щодо реалізації Мінських угод
Єнс Столтенберґ виступає за переговори щодо реалізації Мінських угод

Єдино правильним шляхом врегулювання ситуації навколо України є дипломатичний, зокрема ведення переговорів, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв’ю медіапорталу Axios.

«США ухвалили рішення про надання (Україні – ред) додаткової матеріальної допомоги. Але, що ще більш важливо, ми підтримуємо зусилля з пошуку політичного рішення шляхом переговорів, зусилля з реалізації Мінських угод. Ми не бачимо іншого рішення, окрім політичного, за допомогою переговорного процесу», – сказав генеральний секретар альянсу.

При цьому Столтенберґ підтвердив, що блок і союзники «надають серйозну допомогу Україні, політичну підтримку її територіальної цілісності і ніколи не визнають анексію Криму».

Зокрема, за його словами, ця допомога полягає у підтримці реформ, які проводяться Києвом, вдосконалення управління, захисту кіберпростору.

Читайте також: Кібербезпека в Україні: чому Вашингтон різко збільшив допомогу Києву

Оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік передбачає надання Україні 350 мільйонів доларів оборонної допомоги, зокрема і можливість передачі летальної зброї.

Нещодавно підписаний президентом США Дональдом Трампом оборонний бюджет на 2019 рік дозволяє Міністерству оборони США виділити 250 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні. У цю суму закладено 50 мільйонів доларів на оборонні летальні види озброєнь, повідомляє посольство України у США.

Від 2014 року на Донбасі триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч 300 людей.

XS
SM
MD
LG