Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ: Швеція та Туреччина зустрінуться в Брюсселі перед самітом НАТО


За словами генсека НАТО, у зустрічі візьмуть участь міністри закордонних справ, керівники розвідки та радники з національної безпеки. 
За словами генсека НАТО, у зустрічі візьмуть участь міністри закордонних справ, керівники розвідки та радники з національної безпеки. 

Швеція та Туреччина проведуть у Брюсселі зустріч високого рівня щодо можливого вступу Швеції до НАТО до липневого саміту альянсу у Вільнюсі, заявив 26 червня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

За його словами, у зустрічі візьмуть участь міністри закордонних справ, керівники розвідки та радники з національної безпеки.

«Мета полягає в тому, щоб досягти прогресу в завершенні вступу Швеції до НАТО», – сказав Столтенберґ журналістам під час візиту до Вільнюса, повідомляє Reuters.

Читайте також: Ердоган щодо розширення НАТО: «Швеція має зробити свою частину»

Саміт НАТО запланований на 11 та 12 липня у Вільнюсі.

Швеція та Фінляндія подали заявки на вступ до НАТО в травні 2022 року через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Для вступу до альянсу необхідне схвалення всіх його членів. Фінляндію прийняли до НАТО в квітні 2023 року.

Заявку Швеції досі не ратифікували Угорщина та Туреччина. Анкара вимагає від Швеції видачі представників «Робітничої партії Курдистану», яку турецька влада вважає терористичною організацією.

XS
SM
MD
LG