Доступність посилання

ТОП новини

У Нацгвардії заявляють про збільшення російських обстрілів на Куп’янсько-Лиманському напрямку


Бійці Національної гвардії України проходять вишкіл перед відправкою на лінію фронту. Фото ілюстративне
Бійці Національної гвардії України проходять вишкіл перед відправкою на лінію фронту. Фото ілюстративне

На Куп’янсько-Лиманському напрямку за останній тиждень збільшилася кількість обстрілів, заявив в ефірі Радіо Свобода речник Національної гвардії України Руслан Музичук.

«На Куп’янсько-Лиманському напрямку за останній тиждень дуже збільшилась кількість артилерійських і мінометних обстрілів. Що стосується саме позицій Національної гвардії, ми фіксуємо майже у понад вдвічі збільшення обстрілів по цих позиціях. Водночас гвардійці, які виконують там задачі, зокрема це Серебрянське лісництво, утримують свої зайняті позиції – навіть подекуди вдалося відбити і повернути під свій контроль деякі раніше зайняті позиції», – сказав він в ефірі Радіо Донбас.Реалії.

За його словами, у Серебрянському лісництві діють сили російської регулярної армії, які застосовують артилерію і тільки після цього намагаються здійснювати певні просування.

«На цьому напрямку і раніше переважала кількість саме артилерійських і мінометних обстрілів. Тут виконували задачі регулярні війська [РФ] на відміну від того, що, наприклад, місяць тому було у Бахмуті, де діяли ПВК, де діяли найманці і, звичайно, що регулярні війська не так застосовують живу силу для просування. Навпаки – вони досить економлять свої сили. Вони застосовують саме артилерійські обстріли для того, щоб завдавати удари по позиціях наших захисників, щоб вибити, і тільки після цього намагаються здійснювати певні просування. Якщо взяти мету цих ударів, то це є подальше просування, є також певні географічні ділянки, місця навіть на цій ділянці, які вигідні для того, щоб їх займати, тому що вони надалі дадуть певну тактичну перевагу», – пояснив речник Нацгвардії.

У Генштабі ЗСУ ввечері 26 червня повідомили, що російські війська надалі зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках. За даними штабу, противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Стельмахівки, Богданівки, Первомайського та в районі Мар’їнки на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському напрямках.

XS
SM
MD
LG