Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК через неподання декларацій підлеглими внесло припис Авакову


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, після перевірки у Міністерстві внутрішніх справ встановлено, що відповідальні посадовці міністерства не повідомили про 30 випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій посадовцями апарату МВС і підприємств, що входять до сфери управління МВС.

Згідно з приписом, НАЗК вимагає усунути виявлені порушення, провести службове розслідування з метою виявлення причин і умов, що сприяли вчиненню правопорушень.

Читайте також - НАЗК: до суду направили 7 протоколів щодо посадовців МВС

Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання, за його невиконання передбачається адміністративна відповідальність.​

Закон зобов’язує державні органи перевіряти факт подання працівниками декларацій та повідомляти Національне агентство про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій.

Згідно з законодавством, серед функцій Національного агентство з питань запобігання корупції є контроль та перевірка декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зберігання та оприлюднення таких декларацій, проведення моніторингу способу життя цих людей.

XS
SM
MD
LG