Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: до суду направили 7 протоколів щодо посадовців МВС


Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду ще сім протоколів про адміністративні правопорушення через неподання або несвоєчасне подання електронних декларацій представниками Міністерства внутрішніх справ, повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що троє посадовців МВС несвоєчасно подали повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, внаслідок отримання доходу на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Також були складені два протоколи стосовно посадових осіб МВС, які несвоєчасно подали без поважних причин щорічні декларації за 2017 рік, а також два протоколи стосовно колишніх службовців міністерства, які несвоєчасно подали декларації перед звільненням.

Читайте також: Україна виграла від боротьби з корупцією 6 мільярдів доларів – аналітики

«Такі порушення тягнуть за собою відповідальність, передбачену частиною першою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – йдеться у повідомленні.

Водночас у НАЗК наголошують, що складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення в судовому порядку.

Національне агентство з питань запобігання корупції, яке фактично створене у 2016 році, серед іншого, здійснює перевірку декларацій, проводить моніторинг способу життя чиновників, посадових осіб, держслужбовців, суддів, прокурорів.

XS
SM
MD
LG