Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК внесло приписи двом міністрам


Гриневич отримала припис через можливий конфлікт інтересів підлеглого
Гриневич отримала припис через можливий конфлікт інтересів підлеглого

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи міністру освіти Лілії Гриневич та першому віце-прем’єр-міністру України – міністру економічного розвитку України Степану Кубіву.

Гриневич отримала припис стосовно голови комітету з фізичного виховання та спорту МОН, який не вжив передбачених законом заходів зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів у Юрія Кана, колишнього начальника Херсонського обласного відділення (філії) комітету з фізичного виховання та спорту МОН, у прямому підпорядкуванні якого перебувала його дружина.

Кубіву внесли припис стосовно Катерини Охотницької, яка, виконуючи обов’язки директора ДП «Інститут підготовки кадрів промисловості», не повідомила про наявність у неї потенційного конфлікту інтересів, зумовленого спільною роботою з матір’ю.

Приписи НАЗК є обов’язковими до виконання. В іншому випадку накладається штраф від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 – 4 250 гривень). Якщо порушення повторюється, штраф – від 3 400 до 5 100 гривень.

XS
SM
MD
LG