Доступність посилання

ТОП новини

НБУ посилив гривню ще на 2 копійки щодо долара


Нижній параметр нового валютного коридору міжбанківський ринок знаходить переважно без активної участі Нацбанку
Нижній параметр нового валютного коридору міжбанківський ринок знаходить переважно без активної участі Нацбанку

Національний банк України встановив на 7 серпня курс 27 гривень 68 копійок за долар, це на 2 копійки менше за офіційний курс на сьогодні.

На українському міжбанківському валютному ринку торги відкрилися на рівні 27 гривень 65–67 копійок за долар, а закрилися на позначках 27 гривень 67–69 копійок за долар, свідчать дані Finance.ua.

«На торгах по долару відчувається невелика перевага попиту, що призводить до того, що деякі угоди відбуваються навіть у межах рівнів близько 27.70 гривні», – відзначали експерти сайту «Мінфін» станом на 15:00.

У широкому коридорі 26,5–27 гривень за долар національна валюта перебувала понад два місяці – від кінця квітня до початку липня. Зроблена 1 липня заява ексголови НБУ Якова Смолія про відставку через політичний тиск на нього спричинила зростання котирувань до 27 гривень 20 копійок за долар і навіть вище.

Після призначення головою НБУ Кирила Шевченка девальвація національної валюти прискорилася. Нижній параметр нового коридору міжбанківський ринок знаходить переважно без активної участі Нацбанку.

XS
SM
MD
LG