Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС попереджає: 4-6 лютого в Україні будуть ускладнені погодні умови – другий рівень небезпечності


Рятувальники попереджають, що через очікувану негоду ймовірні порушення та припинення руху транспорту на дорогах
Рятувальники попереджають, що через очікувану негоду ймовірні порушення та припинення руху транспорту на дорогах

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій України повідомили, що упродовж 4-6 лютого в Україні очікується ускладнення погодних умов, до помаранчевого (другого) рівня небезпечності.

«Вдень 4 лютого на Закарпатті, Прикарпатті значний дощ та мокрий сніг, вночі 5 лютого сильний сніг (приріст снігового покриву 10-20, в горах 35-40 см); пориви вітру 15-20 м/с (в горах 25 м/с), хуртовини, на дорогах снігові замети, ожеледиця. 3-4 лютого, внаслідок відлиги та випадання дощу 1-2 лютого, на річках Карпатського регіону продовжиться формування тало-дощового паводку, переважно без загрози негативних наслідків… 3-4 лютого на високогір'ї Закарпатської та у горах Івано-Франківської області зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рiвень). 5-6 лютого в центральних областях значний сніг, у східних областях значний сніг з дощем, у південних областях значний дощ з переходом в мокрий сніг, утворення снігового покриву висотою 10-15 см; місцями ожеледь та налипання мокрого снігу», – йдеться в повідомленні.

За даними рятувальників, в середині тижні очікуються також пориви вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини, подекуди – снігові замети.

«Очікувані погодні умови спричинятимуть порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях, ускладнюватимуть роботу підприємств енергетики та комунального господарства», – попередили у ДСНС.

За прогнозом Укргідрометцентру, середня місячна температура в лютому 2020 року передбачається 0-3 морозу, у південній частині, на Закарпатті та Прикарпатті – 0-3º тепла, що на 1,5-2 градуси вище середніх багаторічних значень.

XS
SM
MD
LG