Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ вранці обстріляли Нікопольщину, є постраждалі – влада


Наслідки російських обстрілів у Нікополі (архівне фото)
Наслідки російських обстрілів у Нікополі (архівне фото)

Російські війська вранці 24 травня завдали ударів по Нікопольському району, внаслідок чого постраждали, за попередніми даними, двоє людей, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Друга поспіль ніч в області минула тихо. У всіх містах, селах і селищах – без атак. Втім вже із самого ранку ворог знову цілить по Нікопольщині. Кілька разів він вдарив по райцентру дронами-камікадзе. З артилерії обстріляв Марганецьку громаду», – написав Лисак у телеграмі.

За його словами, через обстріл пошкоджені чотириповерхівка, магазин, мікроавтобус і легкове авто.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні станом на початок квітня верифікувала дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації заявляють, що реальна кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG