Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині заявили, що не змушуватимуть українських біженців повертатися і воювати


«Ми не будемо змушувати людей проходити обов’язкову військову службу проти їхньої волі», – сказав міністр Марко Бушман
«Ми не будемо змушувати людей проходити обов’язкову військову службу проти їхньої волі», – сказав міністр Марко Бушман

Проблеми України з мобілізацією для відбиття російського повномасштабного вторгнення не матимуть практичних наслідків для українців, які проживають у Німеччині, заявив міністр юстиції Німеччини Марко Бушман.

«Ми не будемо змушувати людей проходити обов’язкову військову службу проти їхньої волі», – сказав Бушман агентству dpa.

«Я не можу уявити, оскільки наша конституція передбачає, що жоден громадянин Німеччини не повинен служити в збройних силах проти його волі, що ми можемо змусити людей з інших країн робити це», – додав він.

Зараз в Україні тривають дискусії про те, як збільшити чисельність армії, зокрема про можливість мобілізувати додатково від 450 до 500 тисяч осіб.

Напередодні німецькі видання WELT TV і Bild повідомили, пославшись на інтерв’ю міністра оборони Рустема Умєрова, про те, що Україна хоче наступного року призивати на військову службу чоловіків, які живуть за кордоном, зокрема в Німеччині.

Водночас у пресслужбі Міноборони пізніше уточнили, що міністр у цілому говорив про рекрутинг і необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до війська. За даними МОУ, ніяких обговорень механізмів призову до лав ЗСУ з-за кордону на порядку денному немає.

Офіційно придатні до військової служби чоловіки віком від 18 до 60 років не мають права залишати Україну, хоча багатьом все ж вдалося виїхати.

Форум

XS
SM
MD
LG