Доступність посилання

ТОП новини

Північна Корея запустила три ракети у бік Японського моря


Випробування реактивної системи залпового вогню у КНДР
Випробування реактивної системи залпового вогню у КНДР

Північна Корея запустила в понеділок три непізнані ракети в бік Японського моря, повідомляє агентство «Ренхап» з посиланням на південнокорейський Об’єднаний комітет начальників штабів. Це другий пуск за два тижні, що може свідчити про спільні навчання ракетних військ в КНДР.

Ракети були запущені неподалік від міста Сондок у провінції Хамгьон-Намдо на сході країни. Найбільша дальність польоту склала близько 200 кілометрів, висота – не більше 50 кілометрів. Запуски можуть бути продовженням об’єднаних навчань і суперечать міжкорейській військовій угоді, вважають в Об'єднаному комітеті.

2 березня Пхеньян вже провів перший пуск ракет в 2020 році у бік Японського моря з регіону недалеко від порту Вонсан. Дальність польоту тоді склала близько 240 кілометрів, висота близько 35 кілометрів. КНДР тоді заявляла, що лідер країни Кім Чен Ин керував на місці навчаннями далекобійної артилерії.

Дві ракети малої дальності країна запускала і ц листопаді минулого року. Пізніше це назвали випробуваннями реактивної системи залпового вогню. За фотографіями з місця випробувань можна припустити, що їх калібр ракет приблизно 600 міліметрів.

XS
SM
MD
LG