Доступність посилання

ТОП новини

Новинський заявив про вихід Smart Holding із переговорного процесу щодо купівлі телеканалу «Наш»


Вадим Новинський офіційно заявив, що переговори, які велися щодо купівлі телеканалу, зупинені
Вадим Новинський офіційно заявив, що переговори, які велися щодо купівлі телеканалу, зупинені

Група компаній бізнесмена і позафракційного народного депутата Вадима Новинського Smart Holding виходить із переговорного процесу щодо купівлі телеканалу «Наш», повідомив у четвер пресцентр Новинського.

Як випливає з повідомлення, депутат офіційно заявив, що переговори, які вели представники групи компаній Smart Holding щодо купівлі телеканалу, зупинені.

«Так, ми вели переговори і відкрито заявляли про це, не роблячи із самого процесу таємниці. Однак ми не порозумілися з Євгеном Мураєвим. Як я і обіцяв, ми публічно повідомляємо про припинення переговорів», – вказує слова Новинського його пресслужба у фейсбуці.

Як повідомляє його пресслужба, Новинський також наголосив, що не збирається вести переговори про купівлю будь-якого іншого засобу масової інформації.

У червні Вадим Новинський підтвердив журналістам програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший»), що веде перемови стосовно купівлі телеканалу «Наш» у колишнього депутата від «Опозиційного блоку» Євгена Мураєва. Тоді він визнав, що «результатів немає».

У квітні журналісти видання «Українська правда» повідомили про намір Новинського купити телеканал «Наш», але він публічно це не коментував, лише заперечував, що його фінансує.

Народний депутат Вадим Новинський – олігарх, один із найближчих бізнес-партнерів Ріната Ахметова і восьмий у списку найбагатших українців у цьогорічному рейтингу журналу Forbes. Минулого року його статки оцінили в 810 мільйонів доларів, а цього року – у 1,4 мільярда доларів.

Власник телеканалу «Наш» Євген Мураєв є лідером політичної партії «Наші», що має проросійські погляди. Одним із гасел Мураєва як політика є те, що «ми [українці] маємо захищати своє» від іноземних впливів – переважно західних.

Мураєв також є колишнім власником телеканалу NewsOne і був членом партії «За життя» Вадима Рабіновича, яка згодом об’єдналася з партією Віктора Медведчука і стала партією «Опозиційна платформа – За життя». У жовтні 2018 року NewsOne купив Тарас Козак, близький соратник Медведчука. Перед продажем телеканалу Мураєв вийшов із партії «За життя». У листопаді 2018 року він створив телеканал «Наш».

10 червня стало відомо про призначення на посаду генерального продюсера телеканалу «Наш» медіаменеджера і політтехнолога Володимира Грановського.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG