Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд не задовольнив позов авторів програми «Доброго ранку, країно!» до НСТУ


Будівля Національної суспільної телерадіокомпанії України, Київ
Будівля Національної суспільної телерадіокомпанії України, Київ

Київський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу ТОВ «Ера-Медіа», яка є виробником програми «Доброго ранку, країно!», до Національної суспільної телерадіокомпанії України. Суд своєю ухвалою від 13 вересня визнав незаконною вимогу до телеканалу «UA:Перший» транслювати цю програму.

«Уже тричі різні суди визнавали, що вимоги ТОВ «Ера-Медіа» примусово транслювати програму «Доброго ранку, країно!» як спосіб забезпечення позову «Ери» до «Суспільного» є незаконними та не містять обґрунтованих мотивів», – прокоментували рішення суду в НСТУ.

У телерадіокомпанії зазначили, що в різних судах є «п’ять майже ідентичних справ» щодо позову ТОВ «Ера-Медіа» до НСТУ про продовження дії угоди про створення програми.

Читайте також: Цензура чи ні? Чому закривають ранкове шоу «Доброго ранку, країно»?

Національна суспільна телерадіокомпанія України висловила надію, що примусову трансляцію «Доброго ранку, країно!» припинять після розгляду в апеляційному суді іншого позову з боку «Ера-Медіа» до НСТУ.

«Ера-Медіа» не коментувала останнє рішення суду.

Читайте також – Розлучення через суд: чому програма «Доброго ранку, країно!» продовжує виходити на «UA:Перший»

У НСТУ повідомляли, що керівництво компанії у червні поінформувало ТОВ «Ера-Медіа» про розірвання угоди про співпрацю. Проте «Ера» стверджує, що не отримувала листа з цим сповіщенням, а підставою для розриву співпраці нібито став ефір за участю українського опозиційного політика Юлії Тимошенко від 5 липня.

XS
SM
MD
LG